Anderlecht houdt rekening met vertrek sterkhouders en loert naar Lets toptalent
De grote leegloop dreigt, Anderlecht gaat met Janis Ikaunieks de Baltische toer op

Anderlecht houdt rekening met vertrek sterkhouders en loert naar Lets toptalent

23-10-2014 13:11

Anderlecht heeft zijn oog laten vallen op een nieuwe spelmaker. Janis Ikaunieks speelt momenteel de vaderlandse competitie volledig aan flarden.

Het fenomeen moet in februari nog twintig jaar worden, maar maakt een stormachtige ontwikkeling door. Dit seizoen was hij in Letland, waar nog drie speeldagen te gaan zijn, goed voor 23 doelpunten in 30 wedstrijden. Indrukwekkend voor een middenvelder van negentien. Met vier doelpunten voorsprong op de spits van een ploeg die de laatste vijf wedstrijden maar twee keer tot scoren kwam, lijkt de topschutterstitel hem niet meer te kunnen ontsnappen.

Voor zijn team Liepaja is Ikaunieks, sinds vorige maand ook international, onhoudbaar geworden. Tuttomercatoweb meldt dat naast Anderlecht ook Ajax, Udinese en Stuttgart interesse tonen in de linksvoetige spelmaker. Allevier zullen ze snel moeten handelen om de nog iets hoger aangeschreven ploegen voor te zijn.

Bij Anderlecht is de kans groot dat Suarez, Praet en/of Tielemans volgend jaar de poort van het Astridpark achter zich dicht trekken. De Baltische tiener lijkt op statistieken alleen alvast een veelbelovende wissel op de toekomst.