Welbeck krijgt fiat van Van Gaal en gaat verder bij Londense tegenstrever
Aanvaller tekent voor vijf jaar in het Emirates

Welbeck krijgt fiat van Van Gaal en gaat verder bij Londense tegenstrever

02-09-2014 01:59
5

Arsenal heeft in extremis succes geboekt op de Engelse transfermarkt. Danny Welbeck komt over van Manchester United, waar de spits niet meer gewenst was door Louis van Gaal.

Welbeck heeft maandagnacht zijn handtekening onder een vierjarige verbintenis gezet, met een optie voor een vijfde jaar. Dat meldt Arsenal. Met de transfer van de 23-jarige international van Engeland (26 interlands) is volgens Engelse media twintig miljoen euro gemoeid.

Welbeck kreeg maandag te horen dat hij Old Trafford mocht verlaten door de komst van Radamel Falcao. Arsenal, dat ook op de Colombiaanse spits, schakelde vervolgens snel en polste Welbeck voor de stap naar het Emirates Stadium en daar ging hij op in. De spits werd ook begeerd door Tottenham Hotspur.

Bij Arsenal gaat Welbeck de strijd aan met Olivier Giroud en Yaya Sanogo. Omdat eerstgenoemde tot het nieuwe jaar buitenspel staat met een blessure en Sanogo tekort lijkt te komen voor het niveau, is Welbeck in ieder geval de komende maanden verzekerd van een basisplek. Welke gevolgen de transfer van Welbeck heeft voor Falcao, die op het punt staat bij Manchester United te tekenen, is nog niet bekend.