Club Brugge veegt KRC Genk van de mat, Thiago kan nog eens scoren

24 april - 22:22
157

Club Brugge en KRC Genk stonden tegenover elkaar in de Champions Play-Offs. Uiteindelijk bleek Blauw-Zwart een maatje te sterk voor de Limburgers, het werd 3-0.

Club Brugge kwam al vroeg op voorsprong tegen KRC Genk. Skoras kreeg veel ruimte langs de lijn en gaf de bal goed voor naar Jutgla die de bal in twee keer tegen de netten kon duwen, een droomstart voor de thuisploeg.

Even later zag Jackers en twijfelachtig uit en liet hij een voorzet glippen, gelukkig voor de doelman van Club Brugge lette Mechele goed op. Club Brugge vond in de eerste helft veel de ruimte tegen KRC Genk, maar de ruststand bleef uiteindelijk bij 1-0.

Club Brugge ging ook in de tweede helft op zijn elan verder. Na een grote kans van Jutgla vond Skoras wel de weg naar goal. Vanaken kopte een voorzet van De Cuyper perfect voor en Club Brugge stond op 2-0.

Een klein halfuur voor tijd leek de wedstrijd helemaal gespeeld. De bal kwam bij Igor Thiago terecht die het leer heel knap op de slof nam. Na elf wedstrijden zonder doelpunt scoorde de aanvaller nog eens, en hoe.

En nog was het feest niet gedaan. Tien minuten later was het De Cuyper die Vandevoordt kon kloppen met een afstandsschot. 4-0 was ook de eindstand. Blauw-Zwart telt nu 39 punten, twee minder dan Anderlecht. KRC Genk staat vierde met 34 punten.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.