Hoedt zoekt naar beste vorm, maar Anderlecht en entourage maken zich geen zorgen

Hoedt zoekt naar beste vorm, maar Anderlecht en entourage maken zich geen zorgen

10-09-2021 20:15
2

RSC Anderlecht kondigde Wesley Hoedt deze zomer met veel bombarie aan, maar echt overtuigend was het nog niet. De 27-jarige verdediger heeft het moeilijk om de patron achterin te worden en is nog zoekende. Toch maakt men zich nog geen zorgen.

Bij Royal Antwerp FC was de Nederlander nog een uitblinker, maar bij Anderlecht heeft hij het voorlopig moeilijk. Volgens zijn entourage is er echter nog geen reden tot vrezen. Bij Het Laatste Nieuws wijdt men de matige start aan de aanpassing onder het voetbal van Vincent Kompany, die veel aanvallende impulsen vraagt. Een soort voetbal dat hij lange tijd niet hoefde te spelen.

Daarnaast speelde Hoedt vorig seizoen bij Lazio in een systeem met drie centrale verdedigers, maar moet heeft hij nu slechts één maatje achterin. "Wesley moet nog een evenwicht vinden tussen zelf een hoog niveau halen en het sturen van de anderen", geeft men ook nog aan.

Bij Anderlecht maakt men zich alvast geen zorgen. Kompany heeft nog veel vertrouwen in de verdediger en blijft, ondanks kritiek van de supporters, op hem rekenen.