Nederlandse pers blikt vooruit: ‘Vrees voor rellen, hulp uit Luik en een comeback'

Nederlandse pers blikt vooruit: ‘Vrees voor rellen, hulp uit Luik en een comeback'

26-08-2021 09:00 Laatste update: 13:40
12

Na een waar spektakelstuk afgelopen week gaat Anderlecht donderdagavond op zoek naar de kwalificatie voor de poulefase van de Conference League. Om dat doel te bereiken moet het een overwinning uit de brand slepen tegen Vitesse. De Nederlandse pers blikt alvast vooruit op de wedstrijd.

Veel aandacht gaat naar de supporters van beide ploegen. Hier en daar wordt er gevreesd voor rellen. ‘De gemeente Arnhem heeft een noodvordering ingesteld vanwege het duel. De politie zou sterke aanwijzingen hebben dat er supporters naar de stad komen voor een gewelddadig treffen’, bericht Nu.nl.

Ook het Algemeen Dagblad focust op een mogelijke confrontatie tussen supportersgroepen. ‘Bezoekende supporters zullen niet welkom zijn. Desondanks zouden supporters van Anderlecht, met de steun van Ajax-fans, toch afreizen naar Nederland. De Vitesse-aanhang zou dan weer hulp krijgen van het Waalse RFC Liège.’

NOS belicht dan weer de terugkeer van onze landgenoot Lois Openda. ‘Vorige week maakten beide ploegen er een waar spektakelstuk van. Vitesse kan in de terugmatch wel weer rekenen op een extra wapen. De aanvaller was vorige week nog geschorst’, valt er daar te lezen.

Ten slotte dook De Telegraaf het verleden in. ‘Vitesse kan zich donderdag voor de tweede keer in zijn historie plaatsen voor de groepsfase van een Europees tornooi. De eerste keer was vier jaar geleden. Toen kwamen ze in de groepsfase van de Europa League uit tegen Lazio Roma, OGC Nice en Zulte Waregem.’