Antwerp zet dramatische Europese avond verder en verliest in Cyprus

19-08-2021 20:49
43

Na de nederlaag van KAA Gent eerder op de avond heeft ook Royal Antwerp FC geen punten kunnen rapen voor de Belgische coëfficiënt. Het was de grote favoriet tegen Omonia Nicosia, maar zakte helemaal in elkaar. Het werd 4-2.

De Antwerpenaren kwamen echter bedrogen uit. De thuisploeg kwam tot de meeste (kleine) kansjes en was er na tien minuten voetballen ook dichtbij na fout inspelen van Engels. De paal werd getroffen. Het antwoord van Antwerp kwam er via Balikwisha, maar de doelman hield zijn schot uit doel.

Over Nicosia heen denderen werd dan toch geen realiteit voor Antwerp, dat het toch bijzonder moeilijk had en meermaals gewaarschuwd werd door de Cyprioten. Ondanks de kansjes voor Omonia Nicosia was het toch Antwerp dat wist te scoren. Na een knappe aanval kwam de bal tot bij Manuel Benson, die nota bene met de kop The Great Old op voorsprong bracht.

Het doelpunt bleek ook een klap te zijn voor de Cyprioten. De thuisaanhang was plots een pak stiller, de Omonia Nicosia-spelers kwamen er niet meer uit. Antwerp probeerde dat ook af te straffen met een tweede doelpunt. Dat kwam er niet, waardoor Antwerp het deksel op de neus kreeg.

Net voor rust ging Ritchie De Laet in de fout en leverde hij in bij Kakoulis. Die bedankte voor het geschenk, gaf de bal aan toptalent Loizou en die maakte er 1-1 van. Een doelpunt vanuit het niets, maar wel een gelijkspel bij de rust.

Terwijl KAA Gent een uur eerder nog onderuit ging in Polen, leek ook de Cypriotische trip plots op een sisser te gaan eindigen voor Antwerp. Na slechte communicatie achterin wist Nicosia optimaal te profiteren en kwam het al vroeg in de tweede helft op voorsprong.

Alles te herdoen voor Antwerp. Maar ook dat liep faliekant af. In de zoektocht naar de gelijkmaker kreeg Omonia flink wat ruimte. Loizou kreeg de kans om uit te halen, het (voormalige) transfertarget van Club Brugge plaatste de bal voorbij Butez. De Franse doelman begreep er niets van een schreeuwde het uit van de frustratie.

Brian Priske greep in en bracht Koji Miyoshi én Nainggolan op het veld. Een goede zet, zo bleek. Niet lang na die wissel zorgde de Japanner voor de 3-2 en had Antwerp – met nog een kwart wedstrijd te gaan – weer kans op een gelijkspel of meer.

Antwerp probeerde nog voor die gelijkmaker te zorgen, kreeg enkele kansen, maar geen doelpunten. Ook Nicosia was er nog enkele keren dichtbij en kreeg in het slot nog een strafschop. Die werd ook gescoord, met de 4-2 eindstand tot gevolg. Een onverwachte nederlaag voor Antwerp, dat net zoals KAA Gent volgende week flink aan de bak moet. Doet het dat niet, wacht de Conference League.