Doku na eerste passage bij Anderlecht: “Iedereen was in shock”

Doku na eerste passage bij Anderlecht: “Iedereen was in shock”

27-03-2021 09:05

Jérémy Doku, Rode Duivel en aanvaller bij Rennes sprak met Het Laatste Nieuws. Hij blikt terug op zijn eerste training bij Anderlecht. “Ik herinner me het nog goed, ik draaide Saelemaekers dol.”

Doku, ondertussen al meer dan een half jaar ex-Anderlecht, blikt nog eens terug op zijn periode bij paars-wit. “Bij de eerste bal die ik kreeg, dribbelde ik ze allemaal. Iedereen was in shock, ik was pas zestien jaar.”, stelt hij. Op dit moment zit Doku bij Rennes, en ook daar is dit zijn speelstijl laat hij weten.

Dribbelen is en blijft Doku's grootste kwaliteit. Ook Doku zelf weet dat: "Toen ik klein was, zeiden ze vaak dat ik te véél dribbelde. Ze vonden dat ik daarmee moest stoppen. Maar ik bleef doordoen."

Zijn connectie met Kompany was altijd een grote troef. Kompany, die weet hoe met jonge jongens te werken, ontfermde zich onmiddellijk om Doku. “Kompany weet hoe ik in mekaar zit, hoe hij mij moet aanpakken. Hij was één van de enigen die me op mijn plaats kon zetten. (Lacht) Hij wist dat hij me beter even liet doen als ik slechtgehumeurd was”, besluit hij.