Hoe Dendoncker bijna niet doorbrak bij RSC Anderlecht: Hij was bijna gratis weg

Hoe Dendoncker bijna niet doorbrak bij RSC Anderlecht: "Hij was bijna gratis weg"

26-03-2021 22:31
2

Inmiddels is hij een basispion bij Wolverhampton en in het verleden brak Leander Dendoncker helemaal door bij RSC Anderlecht. De carrière van de middenvelder had er echter helemaal kunnen uitzien, tot Besnik Hasi ingreep.

Bij Anderlecht leek men namelijk te twijfelen aan Dendoncker, die de strijd van Youri Tielemans verloor. "Leander werd niet beschouwd als een speler met RSCA-dna", zegt Hasi aan Het Laatste Nieuws.

"Iedereen was verliefd op Youri. Zijn controle, zijn elegantie… Maar moet je elf spelers als Tielemans hebben? Dendoncker maakte indruk met z'n loopvermogen. Bij een beeptest ging hij altijd mee tot het einde. Ook tegen grote namen."

Het zorgde ook bijna voor een vertrek van Dendoncker. Het wilde de middenvelder ruilen voor Thorgan Hazard, die toen nog voor Zulte Waregem uitkwam. Hasi greep echter in. "Stel je voor: Dendoncker was bijna gratis vertrokken naar Waregem. Ik heb echt met de directie gevochten opdat hij zou blijven. Aan Leander beloofde ik het seizoen erna speelkansen", klinkt het.

Dendoncker kreeg ook speelkansen en brak helemaal door. Hij speelde uiteindelijk 171 wedstrijden voor paars-wit en werd in in 2018 voor zo'n zeventien miljoen euro verkocht aan Wolverhampton.