Degryse: “Hazard in topvorm op EK? Dan moet je beginnen dromen”

Degryse: “Hazard in topvorm op EK? Dan moet je beginnen dromen”

15-03-2021 20:06
1

Eden Hazard valt bij Real Madrid van de ene blessure in de andere. Dat ziet ook analist Marc Degryse. Volgens hem zullen we op het EK niet op een topfitte Hazard kunnen rekennen. “Het blijft een probleem, ook als hij fit is op het EK. Als hij al fit wordt”, zegt Degryse in Het Laatste Nieuws.  

Degryse had er enkele weken geleden nog een goed oog op dat we een topfitte Hazard te zien zouden krijgen op het EK. Al had hij wel een voorwaarde. “De grootste voorwaarde voor een goede Hazard op het EK was dat hij geen nieuwe blessure mocht oplopen. Dit weekend zei ik nog dat alles stap voor stap moest verlopen en dat hij zeker niet meer mocht uitvallen.”

Helaas kregen we maandag het nieuws te horen dat Hazard opnieuw geblesseerd is. “Dit wordt echt problematisch. Als je een topfitte Hazard verwacht in juni en juli op het EK, moet je beginnen dromen”, aldus Degryse. Hazard zal straks zelfs al twee volle kalenderjaren geen Rode Duivel meer geweest zijn. Degryse ziet het somber in of Hazard tijdig fit zal geraken. “Zeker omdat het moeilijk lijkt om nu aan te duiden om welke blessure het precies gaat. Zelfs Zidane weet het niet meer.”

Toch koestert hij nog hoop wat de toekomst van Hazard betreft. “Ik vrees dat we dit EK zeker niet een Hazard in topvorm zullen zien. Maar ik kan niet geloven dat we het beste al gezien hebben. Vroeg of laat zal hij weer zijn beste niveau vinden en moet hij in staat zijn om twee à drie goede seizoenen te spelen.”