Blessure Hazard geeft Martinez nog meer kopzorgen : Het EK wordt problematisch

Blessure Hazard geeft Martinez nog meer kopzorgen : "Het EK wordt problematisch"

03-02-2021 21:37
1

Eden Hazard ligt opnieuw in de lappenmand. De aanvaller van Real Madrid staat vier tot zes weken aan de kant met een nieuwe blessure, nadat hij dit seizoen al meer dan één blessure had. Volgens analist Marc Degryse zal het moeilijk worden om een fitte Hazard aan de start van EK te krijgen.

"Zijn lichaam is niet in evenwicht. Hij heeft twee seizoenen op rij geen goede voorbereiding gehad. Zijn enkel moest geopereerd worden, andere spieren zijn niet in evenwicht. Uiteindelijk is zijn hele lichaam niet in evenwicht", vertelde Degryse aan VTM Nieuws. "Als je hoort dat hij vorig weekend na een uurtje voetballen twee dagen last heeft van stijve spieren...Bij een controle wordt er niets vastgesteld, maar hij doet mee aan een training en hervalt. Dan is het duidelijk. Dat lichaam is niet klaar om topwedstrijden te spelen."

De Rode Duivel staat dus opnieuw voor minstens vier weken aan de kant. Het is al de zoveelste blessure voor Hazard sinds zijn transfer van Chelsea naar Real Madrid. Volgens Degryse zal het enorm moelijk worden om in vorm aan het EK volgende zomer te beginnen. "Als hij nu opnieuw vier weken gaat missen, dan zijn we begin maart. Dan zijn er interlands, maar zal hij dan komen na enkele weken afwezigheid?", vraagt de analist zich af. "Dat lijkt me niet, want daar zullen ze in Madrid een probleem van maken. Als je voor dat EK pas in mei kan aansluiten, dan is het de vraag of we de beste Hazard wel zullen te zien krijgen. Dat lijkt me dromen", besloot Degryse.