Droom van Play-Off 1 bij Oud-Heverlee Leuven na winst tegen KV Kortrijk

12-12-2020 20:22
8

Oud-Heverlee Leuven mag blijven dromen van Play-Off 1 na een overwinning tegen KV Kortrijk. De Leuvenaren slaagden erin om met 3-0 te winnen van KVK en staan daardoor voorlopig op een vierde plek in de stand.

De eerste helft tussen KV Kortrijk en Oud-Heverlee Leuven was niet meteen om over naar huis te schrijven. Kortrijk toonde wel initiatief, met een OHL dat op de counter speculeerde, maar echt veel doelgevaar kregen we niet.

Mede door het slordig spel was het dan ook niet verrassend dat we met een scoreloos gelijkspel de rust ingingen. In de tweede helft moest het spel duidelijk beter worden om tot doelpunten te komen, al was het nog maar de vraag of beide ploegen daar wel tot in staat toe voor gingen zijn.

De tweede helft begon meteeen een stuk beter dan de eerste en we kregen al snel een doelpunt te zien. Na een gemeten voorzet van Xavier Mercier was het Thomas Henry die zijn tiende treffer van het seizoen kon maken.

De wedstrijd bleef gesloten, maar toch was het OHL dat de beste ploeg bleef. En daar werd het ook voor beloond. Halfweg de tweede helft was het Henry die met zijn tweede van de avond de wedstrijd helemaal kon beslissen.

De aanvallende onmondigheid bij KV Kortrijk was bijzonder duidelijk en het bracht ook amper iets voor de dag. Een doelpunt kregen we dan ook enkel aan de overzijde nog te zien, meer bepaald via - wie anders dan - Henry. In het slot lukte hij nog een hattrick: 0-3.