Rode Duivels rekenen niet op Mignolet, basispion Club Brugge terug naar huis

Rode Duivels rekenen niet op Mignolet, basispion Club Brugge terug naar huis

16-11-2020 09:22 Laatste update: 09:32
24

De Rode Duivels zullen het woensdag tegen Denemarken alvast zonder Simon Mignolet doen. De doelman van Club Brugge verlaat het trainingskamp van de nationale ploeg en keert terug naar Blauw-Zwart.

Dat meldt de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) via de officiële kanalen. 'Hij verlaat het trainingskamp en krijgt enkele dagen welverdiende rust', schrijft men op Twitter. Mignolet kwam tegen Zwitserland nog in actie, waar hij één doelpunt slikte in de 2-1 overwinning. Hij blijft echter niet bij de Rode Duivels en keert terug naar Club Brugge.

De doelman van de landskampioen leek tegen Denemarken alvast niet te moeten rekenen op speelminuten. Zo is Thibaut Courtois opnieuw speelklaar en hield hij ook de nul tegen Engeland. Als Courtois in laatste instantie toch nog afvalt, kan bondscoach Roberto Martinez nog rekenen op Koen Casteels (VfL Wolfsburg) en Gaëtan Coucke (KV Mechelen). Eerder zag de bondscoach ook Hendrik Van Crombrugge (RSC Anderlecht) en Thomas Kaminski (Blackburn Rovers) afhaken.