Rode Duivels gaan hun wedstrijdshirts veilen voor 'Belgian Red Courts'

Rode Duivels gaan hun wedstrijdshirts veilen voor 'Belgian Red Courts'

04-09-2020 14:00

De Rode Duivels spelen in de komende dagen Nations League-wedstrijden tegen Denemarken en IJsland. Hun shirts worden geveild voor de renovatie van veertig voetbalterreintjes, meldt de KBVB.

De KBVB liet de terreintjes vijftien jaar geleden aanleggen met steun van de UEFA. In de komende vier jaar hebben ze echter een stevige renovatie nodig. 'Die Belgian Red Courts moeten uitgroeien tot ontmoetingsplaatsen voor jong en oud. Het is meteen een van de belangrijkste sociale projecten van de KBVB voor de komende jaren', staat in de mededeling te lezen. 

In Denemarken zullen de Rode Duivels spelen in hun nieuwe uitshirts van Adidas. Tegen IJsland spelen de Belgen thuis, maar die truitjes zijn uniek omdat er een speciaal logo op komt voor de 125ste verjaardag van de KBVB.

Vanaf de aftrap van de wedstrijden kunnen de fans al beginnen bieden op de shirts. Biedingen voor alle shirts starten op 89 euro, de normale prijs voor een shirt. Voor het coronavirus hoeft de hoogste bieder geen schrik te hebben. 'Elk shirt krijgt een UV-C-behandeling om sporen van virussen, bacteriën en zelfs het DNA van onze spelers uit de truitjes te verwijderen. Pas daarna versturen we de shirts naar de winnaars van de veiling', aldus de KBVB.