Leko opvallend positief na Charleroi-Antwerp: De meest complete 90 minuten gezien

Leko opvallend positief na Charleroi-Antwerp: "De meest complete 90 minuten gezien"

31-08-2020 09:15
18

Royal Antwerp FC verloor met 2-0 op het veld van leider Sporting Charleroi, maar Ivan Leko was na afloop mild voor zijn spelers. Een rode kaart voor Birger Verstraete zette The Great Old met tien mensen. Toch vond Leko dat zijn spelers een goede partij achter de rug hebben.

Er werd verloren, maar de Antwerp-coach zag toch veel goede zaken. "Dit was naar mijn gevoel onze meest complete negentig minuten tot nu toe", vertelt Leko in Het Laatste Nieuws. "We startten vinnig, tot de rode kaart was er maar één team dat speelde. Die fantastische goal van Nicholson was een shock voor ons team en dan viel wat later ook nog die rode kaart."

"Ondanks dat bleven we voetballen en zag ik een 'fiftyfifty-match'. Wij hadden vijftig procent balbezit, Charleroi ook. Wij wilden scoren, Charleroi ook. We hadden drie grote kansen tegen de met voorsprong beste defensie van België. Niet simpel om dat met tien te kunnen. Jammer voor mijn jongens dat we verloren, ze gaven alles wat ze in zich hadden."

Leko vond de mentale weerbaarheid van Antwerp alvast bemoedigend. "Zestig minuten met een mannetje minder de evenknie zijn van het beste team in België op dit moment: da's sterk. Natuurlijk is het resultaat ontgoochelend, we kwamen om te winnen, maar we nemen de positieve dingen mee naar de toekomst en werken verder aan de negatieve dingen."