Trainer Stijnen verbergt ambitie niet en mikt op job in Eerste Klasse A

11 juni om 19:21

Stijn Stijnen nam zeven jaar geleden afscheid van het leven als profvoetballer. De nu 39-jarige Stijnen is momenteel trainer van Patro Eisden in Eerste Amateurklasse. Daar stopt zijn ambitie echter niet.

Toen Ivan Leko trainer werd van STVV hoopte hij Stijnen nog doelmannentrainer te maken bij de Truienaren. Stijnen gaat echter voor een carrière als hoofdtrainer, liefst op het allerhoogste niveau. "Ik ben heel ambitieus. Ik mik op het allerhoogste", vertelt hij in Het Nieuwsblad.

"Eerste klasse, ooit moet het ervan komen. Maar eerst het verhaal verderzetten met Patro. Het buitenland zou de volgende stap kunnen zijn. Die optie was er al", voegt Stijnen er nog aan toe.

Sa Pinto en Simeone
De ex-doelman van Club Brugge en Beerschot kijkt op naar onder andere Diego Simeone en Ricardo Sa Pinto. "Wat Diego Simeone doet bij Atlético Madrid, vind ik prachtig. Ik wil dat tegenstanders al beginnen te zuchten als ze tegen mijn ploeg spelen", klinkt het lovend voor de Argentijn.

Ook de ex-trainer van Standard krijgt een pluim. "Sa Pinto won de beker en werd tweede. En hij had niet meer middelen dan nu. Dat is wel de succesvolste trainer van Standard in de voorbije jaren, hè", aldus Stijnen.