'Club Brugge, KAA Gent en vijf anderen beloond door Fonds Jo Vanhecke'

'Club Brugge, KAA Gent en vijf anderen beloond door Fonds Jo Vanhecke'

12-05-2020 11:00
32

Zeven voetbalclubs zullen geld ontvangen van het Fonds Jo Vanhecke. Dat fonds bestaat al sinds 2015 en wil de maatschappelijke rol van het voetbal versterken. In totaal wordt er 37.000 euro verdeeld.

Een jury onder leiding van ex-prof en psycholoog Jeroen Simaeys maakte de zeven laureaten dinsdag bekend. Ze krijgen bedragen tussen 3.000 en 7.500 euro. "Samen met alle juryleden hebben we in eer en geweten overlegd", aldus Simaeys bij Het Nieuwsblad. "Ik heb een goed gevoel bij alle projecten die weerhouden zijn. Dit toont aan dat de voetbalclubs hun verantwoordelijkheid willen opnemen om een goede sfeer rond het voetbalgebeuren te stimuleren."

De winnaars zijn Club en Cercle Brugge, KAA Gent, KV Kortrijk, Zulte Waregem, KV Mechelen en Sporting Charleroi. Die clubs hebben verschillende acties opgezet voor een positieve sfeer in het stadion. KAA Gent en Zulte Waregem hebben zich ook ingezet tegen druggebruik, terwijl Charleroi een preventiecampagne tegen racisme opzette. Die clubs worden nu beloond voor hun goede werken.