Dedecker plant boek over 'The Godfather Coucke' en de louche zaken bij KV Oostende

Dedecker plant boek over 'The Godfather Coucke' en de louche zaken bij KV Oostende

20-04-2020 20:18
40

Jean-Marie Dedecker staat erom bekend geen blad voor de mond te houden. Dat deed hij ook niet bij de podcast De Tribune, waar hij sprak over Anderlecht-voorzitter Marc Coucke.

De burgemeester van Middelkerke gaf aan dat hij perfect weet wat er allemaal gebeurt bij buurtgemeente Oostende en de voetbalclub daarvan. Hij kondigde zelfs aan dat hij plant een boek te schrijven over... Coucke. "Dat zou dan de titel "The Godfather" krijgen, of zoiets", citeert Sporza Dedecker.

"Wie die Godfather is? Marc Coucke. Hij zal bepalen wie KVO overneemt en daarom zie ik de deal met de Amerikanen mislukken. Dat Coucke dan de baas is bij twee clubs? Dat is zo, iedereen weet dat", klonk het.

KVO zoekt dringend geld en vooral een oplossing over de stadionhuur. "Ik denk wel dat er uiteindelijk een oplossing komt, want anders is Coucke zijn stadion kwijt aan de stad. Ik zal voor mijn beurt spreken. Ik denk dat de oplossing zal zijn dat een groep rond Coucke, die hij misschien zelf financiert, terug in het verhaal zal komen bij KVO met dezelfde usual suspects"."

Godfather Coucke
Zo voorspelt Dedecker dat Coucke binnenkort zijn eigen pionnen weer zal neerzetten bij de club. "Patrick Orlans bijvoorbeeld. Orlans, de man die met 50.000 euro in de maand aan de haal ging in het verleden, drie keer meer dan de toenmalige trainer Gert Verheyen. De secretaresse verdiende er meer dan de spelers."

"Allemaal van dat soort situaties. Het wordt een ongelooflijk boek hoor. Er is al veel verschenen over KV Oostende, maar dat zou nog altijd maar een hoofdstuk van de tien zijn die er te schrijven vallen", besluit Dedecker.