Opvallend: Mannaert geeft Anderlecht financieel advies: Talenten ten gelde maken

Opvallend: Mannaert geeft Anderlecht financieel advies: "Talenten ten gelde maken"

Gepubliceerd: dinsdag 7 april 2020 om 11:34di 07-04-2020 om 11:34

Laatste update: dinsdag 7 april 2020 om 13:00di 07-04-2020 om 13:00

RSC Anderlecht legde maandag een opmerkelijk voorstel tot solidariteit op tafel, waarbij de Europese inkomsten de komende jaren zouden herverdeeld worden onder álle Belgische clubs. Vincent Mannaert schoot dat plan al volledig af. De CEO van Club Brugge heeft nog wat extra munitie overgehouden.

"'No Sweat, No Glory', dat blijft voor ons ook nu gelden", verwijst Mannaert bij Sporza naar de bekende leuze van Club. "We staan hier door ons eigen zweet en dat zal RSCA ook moeten doen." Club Brugge is dus niet van plan om de concurrentie uit Brussel financieel te hulp te schieten.

Mannaert komt zelfs met zakelijk advies voor Anderlecht. "Ze moeten naar het model van AA Gent werken", verrast hij met een compliment voor de rivaal uit Oost-Vlaanderen. "Die club is uit een financieel moeras geraakt door hard te werken en hun beste spelers te verkopen en te vervangen door goedkopere. Anderlecht moet ook zijn talenten ten gelde maken. Ze moeten hard werken en naar zichzelf kijken."

"Geen solidariteit"
Mannaert heeft nog argumenten over. Zo bestaat er al een regeling, benadrukt hij. "In het huidige tv-contract en ook in het volgende is al voorzien dat de club - of de clubs - die in de groepsfase van de Champions League speelt, vijftien procent van haar tv-geld in de gezamenlijke pot stopt. Dat is niet min. Er is dus al een solidariteitsmechanisme." 

"Nu vragen dat anderen toesteken, omdat je zelf verliezen hebt gemaakt?", vraagt Mannaert zich openlijk af. "Clubs die beter hebben gewerkt, vragen om nu hun problemen op te lossen? Dat is geen solidariteit. Het zou een ploeg als Charleroi, die zelden of nooit Europees speelt, trouwens gigantisch straffen."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Zal er uiteindelijk een vorm van solidariteitsregeling uitgewerkt worden, denk je?

(1011 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws