Nog geen honderd procent zekerheid waar het nieuwe stadion van Club Brugge komt

Nog geen honderd procent zekerheid waar het nieuwe stadion van Club Brugge komt

05-03-2020 07:55
12

Club Brugge gaat binnenkort bouwen aan een nieuw stadion. Toch is het nog niet helemaal duidelijk waar de opvolger van het Jan Breydelstadion precies komt. Voorlopig staat enkel vast dat het op de Olympiasite komt.

Woensdag stelde Club Brugge haar plannen voor het nieuwe stadion voor aan de buurtbewoners voor. Eén belangrijke vraag bleef echter onbeantwoord: 'Waar komt het nieuwe stadion te liggen?' Het staat nu al vast dat er gebouwd zal worden op de Olympiasite, maar waar juist blijft de vraag. 'Op de best mogelijke plaats van de Olympiasite', noteerde Het Belang van Limburg bij Club Brugge.

Om de juiste plaats van het nieuwe stadion te bepalen houdt Club Brugge onder meer rekening met de buren, de veiligheidsdiensten en de stabiliteit van de ondergrond. Ook aan de mobiliteit wordt er gedacht. Het nieuwe stadion brengt immers 40.000 fans op de been. Club Brugge wil daarom ook inzetten op 'slimme technologie' met onder meer het verkeersapp en inzetten op het gebruik van bussen.

Waar Cercle Brugge in de toekomst gaat spelen, ligt ook nog niet vast. Het is wel zo dat de verening tot 2023 in het Jan Breydelstadion kan blijven. Het nieuwe stadion komt alvast niet op dezelfde plaats als de huidige thuishaven van beide Brugse ploegen.