Jeugdopleiding van Genk oogst flink wat lof: 'Hun systeem is wereldklasse'

Jeugdopleiding van Genk oogst flink wat lof: 'Hun systeem is wereldklasse'

05-02-2020 16:10 Laatste update: 16:27
10

KRC Genk bracht de voorbije jaren grootse voetballers als Thibaut Courtois, Kevin De Bruyne of Kalidou Koulibaly voort. Die namen klinken ook in het buitenland als klokken, al geldt dat minder voor de Limburgse club zelf. Daarom zet het Britse Squawka Genk wat meer in de kijker.

Ook Squawka verbaast zich over het aantal spelers dat Genk de voorbije jaren afleverde bij de Europese top. 'Dankzij haar bekende jeugdacademie heeft de drievoudige (sic) kampioen van de Belgische competitie, stilaan één van de beste Belgische clubs, serieus wat talent uit de deur zien vertrekken', schrijft het over Genk, dat dus vier keer landskampioen werd.

'Het laatste voorbeeld is Sander Berge, een speler die gevolgd werd door Napoli en Liverpool, maar uiteindelijk eindigde bij Premier-League-verrassing Sheffield United. Met een doelbewust gebouwd oefencomplex, dat bovendien vlak naast het stadion ligt, is het systeem van Genk wereldklasse. Als je ziet welke spelers ze over de jaren onder hun vleugels konden nemen, besef je dat zich dat groots uitbetaalt', besluit Squawka lovend.

Daarna pakt het Britse statistiekenbureau uit met een lijstje met de grootste namen die ooit voor de Genkse jeugd uitkwamen. Naast usual suspects als Courtois en De Bruyne krijgen ook Yannick Carrasco, Christian Benteke, Steven Defour, Divock Origi, Jelle Vossen en Wilfred Ndidi een vermelding.