Benson over vertrek naar Antwerp: KRC Genk bood mij het dubbele

Benson over vertrek naar Antwerp: "KRC Genk bood mij het dubbele"

30-10-2019 19:00 Laatste update: 19:13
1

Benson Manuel trok vorige zomer de deur achter zich toe bij KRC Genk. Hij maakte de overstap naar Antwerp, maar dat had zeker niets met geld te maken.

Meer nog: Benson heeft moeten inleveren om naar Antwerp te gaan. "Genk verlaten was geen makkelijke beslissing", vertelt hij bij Sport/Voetbalmagazine. "Dimitri De Condé was een van de mensen die hard in mij geloofde, tegenover hem voel ik me wat schuldig. De club bood me een nieuw contract aan, bijna het dubbele van de cijfers én de jaren hier bij Antwerp. Maar het aanbod botste met gevoel dat ik in Genk had."

Benson voelde kennelijk weinig vertrouwen in Genk. "Ik speelde na mijn terugkeer uit Moeskroen in het begin van het seizoen nog wel, maar was er niet op mijn gemak. Mijn gevoel was eerder: straks vlieg ik eruit en de trainer is niet zo tevreden, terwijl hij dat wél was. Ik sprak erover met Felice Mazzù. In Moeskroen speelde ik ook links maar was ik toch meer de vrije man op het veld. Hij wilde me echt tégen de flank, waar ik naar de buitenvoet werd gedreven."

Benson voelde zich daarom niet goed in zijn vel. "Ik probeerde nog, maar als het in de match niet lukt, begin je toch tegen jezelf te voetballen. Als daarop de supporters óók nog eens fluiten, soms al na tien minuten, denk je: wil ik hier wel zijn? Op de duur heb je geen goed gevoel meer als je 's morgens naar de club vertrekt. Als geld belangrijk was geweest, of die paar minuten in de Champions League, was ik er wel gebleven. Nu speelden andere dingen."