OFFICIEEL: Ferrera geen T1 van KSV Roeselare, job gaat naar IJslander

OFFICIEEL: Ferrera geen T1 van KSV Roeselare, job gaat naar IJslander

31-07-2019 20:00 Laatste update: 20:01

KSV Roeselare heeft eindelijk een nieuwe hoofdcoach. Niet Yannick Ferrera, maar Arnar Grétarsson wordt de nieuwe T1 bij de club uit de Proximus League.

Roeselare besloot na een onrustig seizoen niet verder te gaan met de Spanjaard Juan Gutiérrez. T2 David Colpaert nam in afwachting van een opvolger de voorbereiding voor zijn rekening. Yannick Ferrera zou de voornaamste kandidaat voor de vacature zijn geweest, maar hij had twijfels over het project van de nieuwe eigenaren. Roeselare staat namelijk op het punt om overgenomen te worden door een Braziliaanse investeringsgroep.

Grétarsson zag de uitdaging duidelijk wel zitten en tekende woensdag tot en met 30 juni 2020. "Ik kijk echt uit naar de uitdaging die ligt te wachten in Roeselare en sta te poppelen om er aan te beginnen samen met de staf en de spelers. Ik wil iedereen bedanken die dit mogelijk heeft gemaakt en me de kans geeft om me hier te bewijzen als hoofdtrainer", reageert Grétarsson op de webstek van zijn nieuwe werkgever. Zondag zal Colpaert het team nog wel tegen Westerlo coachen.

Loopbaan
De 47-jarige IJslander is geen onbekende in ons land. Grétarsson kwam in de herfst van zijn profcarrière uit voor KSC Lokeren om vanaf 2012 twee jaar de rol van technisch directeur bij Club Brugge te vervullen. Nadien was hij in zijn vaderland trainer van eersteklasser Breidablik. Sinds zijn vertrek in 2017 zat Grétarsson zonder job.