Ex-Bruggeling ziet Brugse bank door het lint gaan: "Dit is een pure aanval"

9 april om 07:00

Na de strafschopfout van Ricardo Van Rhijn in zaterdag in het 1-1 gelijkspel tegen Chareleroi ging de Brugse bank verhaal halen bij de vierde official Bert Put. Volgens Geert De Vlieger ging Blauw-Zwart hierbij te stevig door het lint. "Dit is een pure aanval"

In een frustrerend gelijkspel had Club het een hele wedstrijd moeilijk. Wanneer scheidsrechter Luc Wouters de bal op de stip legde na handspel van rechtsachter Van Rhijn, was de maat vol voor Club. Volgens Brugge kreeg de verdediger vooraf nog een duw van Tainmont. De Vlieger gaf commentaar aan de wedstrijd voor betaalzender Play Sports en zag zijn ex-club op het veld stevig uithalen naar de arbitrage. "Volgens mij was er een duwtje en dat zagen ze ook bij Club, maar de manier waarop ze die vierde scheidsrechter aangingen slaat werkelijk alles. Je ziet de kinesist van Club voor onze neus die vierde ref lijfelijk aanvallen", vertelt een misnoegde De Vlieger.

Toen scheidsrechter Luc Wouters het brandje op de Brugse bank wou blussen gingen de poppen helemaal aan het dansen. "Die man gaat nu zelfs nog wat meer van zijn oren maken, dat hoort echt niet. Ook in de neutrale zone moet je je gedragen en dit was echt een pure aanval. Dat doe je gewoon niet", aldus De Vlieger.