'De Sutter staat voor terugkeer naar België, andere eersteklasser toont interesse'

25 mei 2016 om 07:56

Het ziet ernaar uit dat we Tom De Sutter volgend seizoen opnieuw in België zien voetballen. De spits heeft een flopseizoen achter de rug bij Bursaspor. Hij staat open voor een oplossing. Die kan in België liggen.

Lokeren ziet Hamdi Harbaoui naar het Italiaanse Udinese vertrekken. Er moet dus een vervanger gezocht worden. Volgens Het Nieuwsblad denkt Lokeren aan Frédéric Gounongbe van KVC Westerlo, maar ook aan De Sutter.

De spits verruilde Club Brugge in de voorbije zomertransferperiode voor Bursaspor. Hij kon zich echter nooit doorzetten bij de Turkse club. De Sutter ligt nog tot medio 2018 onder contract, maar Bursaspor is bereid om hem te laten gaan. KV Kortrijk had dat eerder al in de smiezen, maar zijn jaarloon is te stevig om over te nemen. Lokeren is iets kapitaalkrachtiger.

De laatste wedstrijd van De Sutter dateert al van 13 februari tegen Genclerbirligi. De volgende dertien duels mocht hij niet meer meedoen. De Sutter kwam daardoor slechts aan 408 competitieminuten. Hij scoorde nul doelpunten in de competitie, maar wel twee in de beker.