'De Ligt heeft beslist, akkoord met Manchester United is in aantocht'

11 juli om 14:44

Matthijs de Ligt heeft de knoop over zijn toekomst doorgehakt. De Nederlandse verdediger zet zijn zinnen op een transfer naar Manchester United deze zomer, meldt onder meer Sky Sport. De Engelse topclub moet nu de deal met Manchester United zien af te ronden.

Volgens de Duitse sportzender staat het vast dat De Ligt deze zomer de overstap wil maken van de Allianz Arena naar Old Trafford. De ex-Ajacied bereikte al een akkoord met Manchester United over een meerjarig contract. Zijn zaakwaarnemer Rafaela Pimenta staat werkt nauw samen met de clubs om de laatste plooien glad te strijken.

Ook de onderhandelingen tussen United en Bayern zijn namelijk al vergevorderd. Witte rook zou nabij zijn, stelt Sky. Door de uitschakeling van Oranje op het EK heeft De Ligt de tijd om een overstap af te ronden. Naar verluidt heeft de 24-jarige mandekker een prijskaartje van zo'n vijftig miljoen euro. Fans van Bayern begonnen een petitie om Der Rekordmeister op andere gedachten te brengen, maar dat lijkt tevergeefs.

Voor De Ligt betekent zijn aanstaande transfer een hereniging met Manchester United-manager Erik ten Hag en doelman Andre Onana. De drie werkten bij Ajax al samen. Met Lisandro Martínez, Antony en Christian Eriksen staan er nog drie ex-Ajacieden onder contract bij The Mancunians. Donny van de Beek staat op zijn beurt voor een vertrek naar Girona.

De Ligt komt ook meerdere landgenoten tegen. Ruud van Nistelrooij en René Hake gaan deel uitmaken van de staf van Ten Hag, terwijl de door een blessure geplaagde Tyrell Malacia ook bij United actief is. Daarnaast lijkt United dicht bij de komst van mede-international Joshua Zirkzee.