De Vrij is de pechvogel bij Nederland: "Wat wil je dat ik hierop zeg?"

11 juli om 07:44
Laatste update: 11 juli om 07:54

Stefan de Vrij was na de uitschakeling van Oranje in de halve finale van het EK niet te spreken over een kritische vraag. De routinier zag hoe zijn tegenstander Ollie Watkins in de slotminuten de winnende maakte voor Engeland (1-2).

"De spits valt de ruimte achter Virgil (Van Dijk, red.) aan en ik volg hem. Ik moet hem zijn rechter geven, dat is in principe de moeilijkste hoek. Maar hij gaat door mijn benen door. Het was denk ik de enige manier waarop hij erin kon, hij kon niet strakker in het hoekje. Ja, dan sta je hier...", analyseert een balende De Vrij voor de camera van de NOS.

De Vrij beaamt dat zijn wereld even instortte. "Op dat moment wel." De 32-jarige mandekker had zeker het gevoel dat er meer mogelijk was voor Oranje. "Dat denk ik wel. Zo'n wedstrijd kan alle kanten opgaan. In de eerste helft hadden we wat moeite en kregen we weinig druk op de bal. Zij creëerden wat kansen. In de tweede helft hadden we het beter op orde. Buiten de afgekeurde goal en die laatste minuut, hebben zij niet veel gecreëerd. Wij hadden wel onze kansjes. Als we het beter uitspelen, dan kom je misschien tot betere kansen. Maar zo'n wedstrijd wordt op details beslist."

Op de vraag of De Vrij zichzelf iets kwalijk neemt schudt hij geïrriteerd het hoofd. "Wat wil je dat ik hierop zeg?" De verslaggever gaat vervolgens verder over de wedstrijd, voordat hij tot slot nog één ding wil kijken. Overheerst het gevoel van een gemiste kans of de trots? "Nee, we hebben een unieke kans laten liggen."