'Juventus kan Rugani in Koopmeiners-deal betrekken'

'Juventus ziet Rugani als wisselgeld voor transfer Koopmeiners van Atalanta'

10 juli om 22:50

Juventus overweegt Daniele Rugani te betrekken in de transfer van Teun Koopmeiners. De Oude Dame steggelt al enige tijd met Atalanta Bergamo over de transfersom van de ploegmaat van Charles De Ketelaere. Mogelijk kan de Italiaanse verdediger de prijs drukken.

Met dat nieuws komt La Gazzetta dello Sport woensdagavond. Juventus en Atalanta zijn er nog niet in geslaagd om nader tot elkaar te komen in de onderhandelingen over Koopmeiners, die tientallen miljoenen op moet leveren. De sleutel kan weleens bij Rugani liggen, zo denkt de club uit Turijn, omdat La Dea nog op zoek is naar een verdediger. Juve schat de waarde van de zevenvoudig Italiaans international op 10 à 15 miljoen euro, stelt de roze sportkrant.

Tegelijkertijd benadrukt La Gazzetta dat Rugani ook in het vizier van Ajax blijft. Trainer Francesco Farioli wil hem graag naar de Johan Cruijff Arena halen, maar de Amsterdammers moeten eerst spelers verkopen. Ook Genoa toont interesse, net als enkele Saudische clubs. Naar verluidt kan Rugani bij Al Shabab zelfs zes miljoen euro per jaar verdienen.

Koopmeiners zit al enige tijd in de wachtkamer. Juventus wist al wel Douglas Luiz en Khéphren Thuram aan te trekken. De drie vormen samen het beoogde, nieuwe middenveld van de Italiaanse topclub.