Van der Gijp geeft Nederland een goede kans tegen Engeland

Van der Gijp gelooft in EK-finale Oranje: "Zeventig procent kans, Engeland dertig"

10 juli om 16:31

René van der Gijp vindt dat Nederland een goede kans heeft om zich ten koste van Engeland te plaatsen voor de EK-finale. De oud-voetballer is het eens met de vele kritiek op de Engelsen en ziet mogelijkheden voor Oranje.

"Ik geef Nederland zeventig procent kans, die Engelsen dertig", begint Van der Gijp bij Vandaag Inside Oranje. "Natuurlijk. Kom op, die Engelsen, dat is toch echt niet om aan te koekeloeren, man."

Johan Derksen begrijpt de woorden van Van der Gijp, maar eerstgenoemde is ook niet overtuigd van het Nederlands elftal. "De Nederlanders zijn ook niet om aan te koekeloeren. En de Engelsen hebben wel bepalende spelers, als die een keer aan het voetballen komen", aldus Derksen. Van der Gijp kan zich hierin vinden, maar ziet een belangrijk verschil. "Wij spelen nog een systeem. Buitenspelers en spits, één erachter, dan twee en vier achterin. Zij hebben gewoon geen systeem."

Volgens Derksen maakt een gebrek aan tactiek bij Engeland geen heel groot verschil door de individuele kwaliteiten. "Als die Southgate in de kleedkamer tegen ze zegt: have fun, denk ik dat het wel goed komt." Van der Gijp is het niet eens met zijn collega, want hij ziet Jude Bellingham nog niet uit de verf komen bij het Engelse elftal. "Als Bellingham bij Madrid de bal krijgt, zijn er altijd vijf die hij aan kan spelen. Nu maar één, Kane, voor de rest niet."

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.