Franse voetbalbond houdt vertrouwen in Deschamps na EK-uitschakeling

Franse voetbalbond blijft in Deschamps vertrouwen, geen ontslag na uitschakeling

10 juli om 17:10

Didier Deschamps blijft voorlopig aan als bondscoach van Frankrijk. Dat heeft Philippe Diallo, de voorzitter van de Franse voetbalbond (FFF) verteld in een interview met L'Equipe. Deschamps werd met zijn ploeg uitgeschakeld op het EK na een 2-1 nederlaag tegen Spanje in de halve finale.

"Ik zie geen enkele reden om zijn contract in twijfel te trekken", begint Diallo in gesprek met het Franse medium. "Resultaten uit het verleden spreken voor zich en de doelstellingen zijn behaald. Didier zal zijn missie voortzetten."

Volgens Diallo zullen er in de komende dagen gesprekken plaatsvinden tussen de voetbalbond en Deschamps om te bespreken wat er fout is gegaan tegen Spanje. Zijn positie wordt niet ter discussie gesteld na de uitschakeling op het EK. "Als we naar zijn carrière als Franse bondscoach bekijken, is dat uitzonderlijk. Didier leidde dit team op de best mogelijke manier dit EK", aldus de voorzitter.

Deschamps heeft nog een doorlopend contract tot 2026. De Franse voetbalbond ziet geen reden om deze samenwerking eerder te beëindigen. "We zullen de komende dagen met hem spreken en om te kijken of hij openstaat om zijn missie voort te zetten."

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.