'Malacia ontbreekt nog altijd bij Manchester United na mysterieuze blessure'

9 juli om 20:26

Tyrell Malacia heeft zijn gezicht nog niet laten zien bij Manchester United, in de voorbereiding op het nieuwe seizoen. De linkerverdediger is nog altijd niet hersteld van een knieblessure, zo meldt Manchester Evening News.

n februari leek Malacia terug te keren in de wedstrijdselectie van The Red Devils, maar een maand later meldde trainer Erik ten Hag plots dat Malacia in het restant van het seizoen geen minuten meer zou gaan maken. Rond het einde van het seizoen 2022-2023 kreeg Malacia meniscusklachten en sindsdien ontbreekt hij, waarna uiteindelijk werd besloten tot een operatie aan de knie.

De club stelde aanvankelijk voor dat Malacia zou worden geopereerd in Londen, maar Malacia opteerde voor een herstel in Nederland, waarvoor hij toestemming kreeg. De operatie werd echter uitgevoerd zonder dat de club definitief groen licht gaf en bij zijn terugkeer naar Manchester, maanden later, werd ontdekt dat de meniscus nog niet goed herstelde. Vervolgens werd besloten om in november een tweede operatieronde te ondergaan bij dezelfde chirurg onder toezicht van United, wat betekende dat Malacia het hele revalidatieproces opnieuw moest starten.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.