Joos zou graag Zirkzee (ex-Anderlecht) zien bij Nederland

Joos zou graag Zirkzee (ex-RSCA) zien bij Nederland: “Motie van wantrouwen”

9 juli om 14:02

Filip Joos blikt vooruit op de aankomende halve finales van het EK 2024 in Duitsland. Joos begrijpt er niets van dat bondscoach Ronald Koeman bij Nederland blijft starten met Memphis Depay. Volgens Joos is het hoog tijd dat Joshua Zirkzee (ex-RSC Anderlecht) een kans krijgt in de punt van de Nederlandse aanval. Nederland neemt het woensdag op tegen Engeland.

Joos begrijpt niet waarom Koeman bij Nederland vasthoudt aan Depay. “Ik blijf het evenwel raar vinden dat Koeman start met Memphis Depay. Dat is een motie van wantrouwen ten opzichte van de andere spitsen”, deelt Joos via Sporza.

“Ik snap dat hij Weghorst als breekijzer op de bank houdt, dat is echt een fenomeen. Die komt als eerste het stadion in, laat zich vervolgens uitfluiten door 20.000 Turken en geniet daarvan”, geeft Joos aan.

Joos sluit af door aan te geven dat hij graag Zirkzee aan de slag zou zien bij Nederland. “Daarnaast is er geen vertrouwen in Zirkzee en Brobbey. Van die laatste snap ik dat, van Zirkzee niet. Die mocht nu wel debuteren, maar door de omstandigheden tegen Turkije telt dat eigenlijk nog niet. Zo wil je niet debuteren”, besluit Joos.