Keane schat Nederland laag in: "We hebben ze tegen Turkije gezien"

9 juli om 09:29
Laatste update: 9 juli om 09:47

Roy Keane verwacht dat Nederland de finale van het EK niet gaat halen. De analist stelt in de podcast The Overlap dat hij Engeland ziet winnen van Oranje.

'Engeland heeft het goed voor elkaar", vangt Keane aan. "Het gaat om pieken op het juiste moment. Je moet in de wedstrijd zien te blijven en spelers hebben die dan leveren. Dat is gebeurd. Ook met de strafschoppen... de jongens die invullen schieten hun strafschoppen raak. Ik zeg je, het gaat goed zo."

"Ik denk dat Engeland de finale haalt", vervolgt Keane. "We hebben de wedstrijd tussen Turkije en Nederland gezien, en Engeland zal dát Nederland verslaan." Voor een eventuele finale is Keane meer op zijn hoede. "Tegen Frankrijk of Spanje zal het niveau dat Engeland tot dusver heeft aangetikt niet genoeg zijn."

De ploeg van Gareth Southgate ontdeed zich pas na strafschoppen van Zwitserland, maar de voormalig aanvoerder van Manchester United heeft nooit het idee gehad dat Engeland niet door zou gaan. "Ik heb geen seconde gedacht dat Engeland zou verliezen."