Mourinho kritisch op Portugal: 'Maar ik zat er niet ver naast toen ik dat zei'

Mourinho kritisch op Portugal: 'Maar ik zat er niet ver naast toen ik dat zei'

9 juli om 11:00

José Mourinho heeft met lede ogen aanschouwd hoe Portugal zich op dit EK heeft gepresenteerd. Volgens de Portugese trainer zat er - met de huidige selectie - veel meer in het vat. 

"Er is altijd frustratie wanneer je denkt dat het beter kan", zei Mourinho op de Portugese televisie. "De potentie van het team was erg groot en ik zat er niet ver naast toen ik zei dat Portugal, Frankrijk en Engeland favoriet waren. Twee landen staan nu in de halve finales."

"Portugal was niet fantastisch, ondanks het bereiken van de kwartfinales", aldus Mourinho. "Wij hadden er meer van verwacht. Ik was aanwezig bij de vriendschappelijke wedstrijd tegen Kroatië en het voelde niet goed. Er was weinig overtuiging. Vaak presteren deze teams op het moment van de waarheid, maar dat was niet het geval met Portugal. Er was geen verbetering zichtbaar."

The Special One is wél erg onder de indruk van buurland Spanje. "Zij zijn voor mij de grootste verrassing, vanwege de manier waarop het team zich heeft ontwikkeld. In mijn ogen hebben zij zich het beste ontwikkeld."

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.