Manchester City en Barcelona azen op Spaanse EK-sensatie Olmo

'Spanjaard speelt zich in de kijker van Man City, Barcelona kijkt bezorgd toe'

8 juli om 21:27
Laatste update: 8 juli om 22:33

Na FC Barcelona heeft ook Manchester City zich gemeld in de strijd om de handtekening van Dani Olmo, de ploegmaat van Lois Openda bij RB Leipzig. Dat meldt de Duitse tak van Sky Sport. De middenvelder annex aanvaller is momenteel actief met Spanje op het EK in Duitsland. 

Het is al een tijdje bekend dat Barcelona de 26-jarige Olmo terug wil halen naar Barcelona, daar waar de Spaanse spelmaker het leeuwendeel van zijn jeugdopleiding genoot. Olmo heeft bij Leipzig nog een contract tot medio 2027. 

In dat contract staat ook een afkoopclausule. Deze bedraagt 60 miljoen euro. Zowel Barcelona als City is bereid dat bedrag op tafel te leggen, maar de financiële situatie van de clubs verschilt behoorlijk. Zo is die van de Catalanen penibel, terwijl de Engelse topclub diepere zakken heeft. 

Leipzig wil Olmo, die indruk maakt op het EK en al twee doelpunten maakte voor halvefinalist Spanje, niet zomaar laten gaan. Het zal hem dan ook proberen te overtuigen van een langer verblijf in de Bundesliga.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.