Club Brugge-jonkie kan Vertonghen opvolgen: "Hij staat verder dan Debast"

8 juli om 19:40

De Rode Duivels zullen het voortaan zonder Jan Vertonghen moeten doen, die na het EK afscheid heeft genomen van de nationale ploeg. Er moet dus een opvolger gevonden worden, al zijn er nog twijfels of die er wel zal zijn.

Zo wordt Zeno Debast naar voren geschoven als één van de opvolgers van Vertonghen, maar daar heeft journalist Guillaume Gautier nog twijfels bij. "Er is een probleem met de opleiding van verdedigers in België", klinkt het bij RTBF. "Debast is de verpersoonlijkheid van het soort verdediger dat België wou creëren: een speler die goed is in het uitvoetballen. Maar een goede verdediger is hij niet. In ieder geval nog niet."

Domenico Tedesco lijkt ook op Ameen Al-Dakhil te rekenen, die er op het EK door een blessure niet bij kon zijn. "Hij zei dat het jammer was dat hij geblesseerd was, want hij is één van de enige die getoond heeft dat hij de kwaliteiten heeft om Vertonghen te vervangen. Hij is misschien de meest complete verdediger", aldus Gautier.

En qua potentieel ziet Gautier bij Club Brugge nog een potentiële vervanger ronlopen. "Een andere speler die misschien in aanmerking kan komen, is Jorne Spileers. Hij mist misschien nog wat kracht, maar op defensief vlak staat hij al verder dan Debast", besluit hij.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.