'Joshua Zirkzee (ex-Anderlecht) heeft droomtransfer naar Man Utd bijna te pakken'

'Droomtransfer voor Zirkzee (ex-Anderlecht) naar Manchester United bijna rond'

7 juli om 15:44
Laatste update: 7 juli om 15:53

Joshua Zirkzee is hard op weg naar Engeland. Manchester United legt op dit moment de laatste hand aan de transfer van de ex-spits van RSC Anderlecht, die afgelopen seizoen veel indruk maakte in het shirt van Bologna.

Met dat nieuws pakt The Athletic zondagmiddag uit. De laatste weken klonken de geruchten over een mogelijke deal tussen Bologna en United luider. Inmiddels zijn Zirkzee en zijn zaakwaarnemer Kia Joorabchian akkoord met een 'aanzienlijk' bedrag, en is de bevestiging vanuit Manchester aanstaande.

In het Bologna-contract van Zirkzee staat een gelimiteerde afkoopsom van 40 miljoen euro. Op dit moment worden daar nog gesprekken over gevoerd, aangezien de clausule in één keer moet worden afbetaald en dat mogelijk cashflow-problemen veroorzaakt bij United.

Toch is duidelijk dat Zirkzee de nieuwe spits van Manchester United moet worden. Na een indrukwekkend jaar in dienst van Bologna stond de Oranje-international op de lijst van meerdere clubs, waaronder AC Milan. United lijkt uiteindelijk met hem aan de haal te gaan.

Op Old Trafford moet Zirkzee gaan concurreren met Rasmus Højlund, die een jaar geleden voor ruim 70 miljoen euro werd ingelijfd. Zaterdagavond debuteerde Zirkzee in het Nederlands elftal, tijdens de slotfase van de gewonnen kwartfinale tegen Turkije (2-1).

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.