Paul Merson over Kevin De Bruyne bij Rode Duivels

Voormalig Engels international Merson: "Dan is De Bruyne niks speciaals"

7 juli om 13:45

Hoewel velen het erover eens waren dat Kevin De Bruyne één van de weinige lichtpuntjes was bij de Rode Duivels op het EK, is lang niet iedereen onder de indruk van zijn prestaties. Voormalig Engels international Paul Merson is daar een van. 

Volgens Merson zijn de prestaties van een speler zeer sterk afhankelijk van wie er rond hem staat op het veld. "Je moet goede spelers rond je hebben, anders wordt het moeilijk", aldus Merson bij podcast Football's Greatest.

Vervolgens gebruikte hij De Bruyne op het EK als voorbeeld. "Dat zie je bij Kevin De Bruyne. Ondanks hoe goed hij is, als hij geen Bernardo Silva, Rodri, Haaland en Foden rond zich heeft, dan is hij niks speciaals", stelt Merson. "Hij was gewoon een ordinaire speler (tegen Frankrijk, red.)."

De kritiek van de voormalig international is dus eerder gericht op de andere Duivels, die geen indruk konden maken op Merson. Het blijft nu echter nog de vraag of we in de toekomst KDB nog aan het werk zullen zien voor de nationale ploeg. Hij gaf eerder aan daar nog geen beslissing over genomen te hebben. 

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.