Go Ahead Eagles stelt Simonis aan als nieuwe coach

Vier Go Ahead Eagles-Belgen kennen hun nieuwe coach voor 2024-2025

7 juli om 14:02
Laatste update: 7 juli om 14:03

Met Xander Blomme (22), Philippe Rommens (26), Mathis Suray (22) en Thibo Baeten (22) geven maar liefst vier Belgen volgend seizoen het beste van zichzelf bij Go Ahead Eagles in de Nederlandse Eredivisie. De club heeft zonet Paul Simonis officieel aangesteld als de nieuwe hoofdtrainer. De coach, die al actief was als assistent in De Adelaarshorst, tekent een contract voor twee seizoenen. 

Simonis was actief als assistent-trainer van Kees van Wonderen bij sc Heerenveen. Bij het aanstellen van Robin van Persie bleef hij in eerste instantie in Friesland, maar de kans die Go Ahead hem aanbood wilde hij niet laten gaan. Voor Simonis wordt Go Ahead zijn eerste club als hoofdtrainer. Tussen 2020 en 2022 was hij al actief als assistent-trainer bij de ploeg uit Deventer.

Voor Simonis was de keuze om terug te keren bij Go Ahead een beslissing die snel gemaakt was. "Ik heb destijds twee prachtige jaren gehad bij de club. In die periode heb ik met enorm veel fijne mensen mogen samenwerken. De lijntjes waren kort en na mijn vertrek heb ik altijd contact gehouden met verschillende personen binnen de organisatie. Dat wil ik graag doen bij een club waar ik zelf veel vertrouwen in heb en waar de club dat ook richting jou uitspreekt. Dat is hier het geval."

Voor Go Ahead was de ambitie die Simonis uitstraalt een belangrijke factor om hem uiteindelijk de kans als hoofdcoach te geven. "Met Paul Simonis hebben we een enorm ambitieuze trainer aan Go Ahead Eagles weten te binden. Paul is bovendien iemand die de club ook nog eens goed kent. We waren op zoek naar een trainer die verder wilt borduren op de basis die er nu staat. Paul kan daar met zijn persoonlijkheid en kwaliteiten weer wat extra’s aan toevoegen."

René Hake

In de aankondiging van het aanstellen van Simonis, maakt Go Ahead ook bekend dat Hake dus definitief vertrekt. Op de website laat de club weten dat hij op korte termijn zal tekenen bij Manchester United, iets wat al een tijd in de lucht hing.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.