Bologna gaat strijd aan met Roma voor Hummels

'Wereldkampioen Hummels kan bijzondere transfer maken richting Bologna'

7 juli om 11:25

Bologna gaat mogelijk een poging wagen om Mats Hummels naar Italië te halen. Volgens Sky Sport Italia zijn er zelfs meer Italiaanse ploegen in de race om de transfervrije routinier.

Naast Bologna zou ook AS Roma interesse in Hummels hebben en in een eerder stadium werd ook promovendus Como genoemd. Bologna wil de verdediger aan de selectie toevoegen vanwege de ervaring die hij kan meebrengen in de Champions League. De Italiaanse ploeg maakt volgend jaar zijn debuut in het miljardenbal. Ook zijn technische kwaliteiten moeten Bologna gaan helpen.

Bologna ligt echter niet op pole position om Hummels binnen te halen. Roma heeft al contact opgenomen met de entourage van de Duitser en de club vindt zijn salariseisen zeker haalbaar. Toch zijn er daarna geen updates gekomen en heeft Roma nog niet doorgepakt. Hummels werd in zijn carrière wereldkampioen in 2014 en pakte zes keer het kampioenschap van Duitsland. Ook speelde hij 78 interlands. Alexis Saelemaekers zal hij alvast niet tegenkomen in Bologna. De Brusselaar speelde als huurling een belangrijke rol in het successeizoen van de revelatie, maar wordt nu genoemd bij Atalanta en Juventus.