LIVE-Discussie: Oranje zorgt voor comeback en stoot door (gesloten)

6 juli om 22:53
Laatste update: 6 juli om 22:53

De laatste kwartfinale van het EK is meteen een bijzonder spannende, met het duel tussen Nederland en Turkije. Gaat Oranje verder naar de halve finales? Of kunnen de Turken toch blijven verrassen?

Nederland kende een EK met ups en downs, maar wist in de achtste finales wel stevig te overtuigen met een duidelijke 0-3 zege tegen Roemenië. Bij de Nederlanders zal men ook vooral kijken naar Cody Gakpo, die momenteel topschutter is op het toernooi en de grote uitblinker is bij Oranje. Verder staat ook Bart Verbruggen (ex-RSC Anderlecht) weer in het elftal.

 Opstelling Oranje: Verbruggen; Dumfries, De Vrij, Van Dijk, Aké; Schouten, Reijnders, Simons; Bergwijn, Memphis, Gakpo

Turkije is één van de ploegen die op dit EK al voor bijzonder fris voetbal wist te zorgen en maakte er al meermaals een spannende pot voetbal van. Ook in de achtste finale van het EK tegen Oostenrijk werd het razend spannend, maar won het wel met 1-2 na twee doelpunten van Merih Demiral. Hij werd door zijn viering echter geschorst door de UEFA en is er tegen Nederland en in de potentiële halve finale niet bij.

Opstelling Turkije:

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht dat is gedeeld door @millitakimlar

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.