Calafiori dicht bij transfer van Bologna naar Arsenal

'Arsenal schakelt snel en haalt Calafiori, die uitblonk bij teleurstellend Italië'

6 juli om 11:34

Arsenal en Bologna zijn in verregaande onderhandelingen over een transfer van Riccardo Calafiori. De Londenaren zouden al persoonlijk akkoord zijn met de Italiaan en ook de clubs zijn er zo goed als uit.

Volgens Fabrizio Romano zijn Arsenal en Bologna in verregaande onderhandelingen, maar Relevo meldt al dat er een akkoord tussen beide partijen ligt. De transfersom die op dit moment wordt besproken ligt tussen de vijftig en 54 miljoen euro. De bonussen worden slechts nog als detail gezien, voordat Calafiori definitief de overstap naar Arsenal zal gaan maken.

Calafiori gaat bij Arsenal een vijfjarig contract tekenen en zijn salaris wordt vier miljoen euro per jaar. Als de Italiaan de overstap maakt, heeft hij dat voor een deel te danken aan de afgelopen weken. Dit EK kende Calafiori immers zijn doorbraak bij het grote publiek. Als centrumverdediger bij Italië speelde hij een ijzersterke groepsfase, maar Italië moest in de achtste finales hun meerdere erkennen in Zwitserland. Calafiori speelde zich desondanks dus wel in de kijker bij het grote Arsenal.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.