Turkije legt zich niet neer bij schorsing Demiral en gaat in beroep

Turkije legt zich niet neer bij schorsing Demiral en gaat in beroep

5 juli om 14:20

Turkije gaat niet akkoord met de uitsluiting van Merih Demiral. De Turkse verdediger werd door de UEFA voor twee duels geschorst vanwege het brengen van de 'wolvengroet'. De Turken stappen naar het CAS. 

Eerder noemden de Turkse autoriteiten het onderzoek van de UEFA naar Demiral al 'onacceptabel', nu onderneemt het stappen om de schorsing terug te draaien. De Turkse bond heeft zich gemeld bij het sporttribunaal CAS, dat al toegezegd heeft vóór de kwartfinale tegen Nederland uitspraak te doen.

Het duel tussen Nederland en Turkije heeft inmiddels een flinke politieke lading gekregen. De Duitse minister van Binnenlandse zaken liet eerder al weten woedend te zijn vanwege de actie van Demiral. 'De symbolen van Turkse rechts-extremisten horen niet thuis in onze stadions. Het EK gebruiken als platform voor racisme is volstrekt onaanvaardbaar', schreef zij op X. 

Turkije beet ook van zich af. De Turkse regering riep de Duitse ambassadeur op het matje noemde de reactie van de Duitse regering 'xenofoob'. Ook president Tayyip Erdogan begrijpt niets van de schorsing van Demiral. "Heeft iemand zich al eens afgevraagd waarom de Duitsers en adelaar op hun shirt dragen dragen en de Fransen een haan? Merih (Demiral, red) toonde zijn vreugde met dit gebaar. Er is wat mij betreft echt niets aan de hand", reageerde hij. 

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.