LIVE-Discussie: Ook Portugal en Frankrijk gaan verlengen

5 juli om 22:52
Laatste update: 5 juli om 22:52

Een reprise van de finale van het EK van 2016, destijds stortten de Portugezen Frankrijk in rouw door in het Stade de France de Coupe Henri Delaunay voor de neus van het gastland weg te kapen. Om 21:00 uur wordt er afgetrapt in het Volksparkstadion in Hamburg.

Na een zorgeloze groepsfase kroop Portugal door het oog van de naald in de achtste finale tegen Slovenië. Een gemiste strafschop en de tranen van Cristiano Ronaldo leken een vooraankondiging van een verrassende uitschakeling. Maar keeper Diogo Costa dacht daar anders over: hij stopte liefst drie Sloveense strafschoppen in de penaltyserie en werd de held van de avond.

Opstelling Portugal: Costa, Cancelo, Dias, Pepe, Mendes, Palhinha, Bruno Fernandes, Vitinha, Bernardo Silva, Leao, Cristiano Ronaldo

Frankrijk kwam naar Duitsland als torenhoge favoriet voor de titel, maar echt overtuigen konden de manschappen van Didier Deschamps tot nu toe niet. De Rode Duivels hielden de Fransen lang in bedwang in de achtste finale en kapitein Kevin De Bruyne kreeg de uitgelezen mogelijkheid om België vlak voor tijd op voorsprong te schieten. De treffer viel vlak daarna aan de andere kant en de Fransen bekerden door.

Opstelling Frankrijk: Maignan, Kounde, Upamecano, Saliba, Hernandez, Tchouameni, Kante, Camavinga, Griezmann, Muani, Mbappe