“Als je het moet geloven, had Eto’o me 4 keer ontslagen

Brys getuigt over de situatie met Eto’o: “Hij gebaarde op een arrogante manier”

5 juli om 12:14
Laatste update: 5 juli om 12:14

Bondscoach Marc Brys sprak openhartig over zijn beruchte clash met Kameroense legende Samuel Eto'o, die voor veel opschudding zorgde. Brys vertelde hoe de ontmoeting in het bondsgebouw van FecaFoot, waar Eto'o president is, meteen op de verkeerde voet begon. 

"Hij was te laat en passeerde mij in de perszaal zonder iets te zeggen”, klinkt het in een interview met Het Laatste Nieuws. “Vervolgens gebaarde hij op een arrogante manier dat ik moest komen, om daarna tegen me te beginnen roepen," aldus Brys. De video van het incident ging snel viraal, waardoor Brys plots wereldwijd voorpaginanieuws was.

Brys benadrukte dat de situatie volledig uit zijn context was gerukt en ontkende de geruchten dat hij ontslagen was. "Als je iedereen moet geloven, had Eto'o me wel vier keer ontslagen. Ik ben nooit ontslagen! Dat is ridicuul. Eto'o kan me niet eens ontslaan, ik heb bij hem geen contract ondertekend," verklaarde Brys. 

Hij legde verder uit dat hij door het ministerie was aangesteld na een uitgebreide evaluatie van 46 kandidaten, en dat hij geen verantwoording schuldig is aan Eto'o. "Ik zit bij het ministerie, Eto'o bij de federatie. Ik vind niet dat ik dan moet gehoorzamen," voegde hij eraan toe.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.