'Eto'o krijgt monsterboete: na ruzie met Brys nu in opspraak wegens matchfixing'

'Eto'o krijgt monsterboete: na ruzie met Brys nu in opspraak wegens matchfixing'

5 juli om 09:22

Samuel Eto’o is opnieuw in opspraak gekomen. De voorzitter van de Kameroense voetbalbond, die de laatste weken regelmatig in de clinch ging met Marc Brys, is vrijgesproken voor matchfixing door de Afrikaanse voetbalbond CAF. Wel moet hij een stevige boete betalen. Dat schrijft Graphic Online.

Er liep al langer een onderzoek tegen de ex-spits van onder andere FC Barcelona en Real Madrid. Hij werd verdacht van matchfixing, machtsmisbruik, fysieke bedreigingen, aansporen tot geweld en het verspreiden van valse informatie. De Afrikaanse voetbalbond CAF heeft Eto’o vrijgesproken van matchfixing, maar geeft hem wel een boete voor het sluiten van een deal met gokbedrijf 1XBET. En die boete is niet min: Eto’o moet maar liefst 200.000 dollar betalen, omgerekend een kleine 200.000 euro.

De laatste weken passeerde de ex-topvoetballer al regelmatig in het nieuws in het land doordat hij het al een aantal keer aan de stok kreeg met Marc Brys, de bondscoach van Kameroen. Hij probeerde Brys op allerlei manieren te saboteren en er deed ook een opmerkelijke video de ronde waar Eto’o Brys een veeg uit de pan gaf.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.