Fanatieke Turkse supporters doen oproep voor controversiële groet tegen Nederland

Fanatieke Turkse supporters doen oproep voor controversiële groet tegen Nederland

5 juli om 10:00
Laatste update: 5 juli om 10:02

Turkse voetbalsupporters hebben een oproep gedaan om tijdens de kwartfinale van het EK tegen Nederland op zaterdagavond de 'wolvengroet' te brengen. Op X wordt het publiek verzocht om gedurende de wedstrijd de controversiële groet uit te voeren.

De 'wolvengroet' wordt gezien als een symbool van de ultranationalistische Turkse groepering 'Grijze Wolven' en is daardoor allesbehalve onomstreden. Merih Demiral was dinsdag namens Turkije trefzeker tegen Oostenrijk en vierde zijn doelpunt met de groet. De UEFA overweegt de verdediger nu echter te schorsen. De Turkse autoriteiten lieten reeds weten het onderzoek van de UEFA verwerpelijk te vinden.

De fanatieke aanhang van het Turkse nationale team lijkt dezelfde mening zijn toegedaan als de Turkse autoriteiten en roepen nu op om de wolvengroet zaterdagavond in het stadion te brengen, als Turkije om 21:00 tegen Nederland aantreedt in Berlijn. Volgens de supporters is de groet 'een nationaal symbool van het Turk zijn'.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.