Feyenoord wil El Azzouzi (ex-Union) als vervanger Wieffer

'Feyenoord schakelt snel en spot El Azzouzi (ex-Union) als mogelijke aanwinst'

4 juli om 16:10
Laatste update: 4 juli om 16:30

Feyenoord is de transfermarkt af aan het speuren naar een vervanger van Mats Wieffer, en is tijdens die zoektocht gestuit op Oussama El Azzouzi. Dat meldt 1908 donderdagmiddag. De oud-speler van Union Saint-Gilloise, die nu onder contract staat bij Bologna, kwam in Nederland eerder uit voor FC Emmen.  

Wieffer staat zoals bekend op het punt om naar Brighton te vertrekken. Feyenoord gaat naar verluidt 35 miljoen euro voor de controleur ontvangen. Terwijl de clubkas gespekt wordt, komt er wel een belangrijke positie op het veld vrij. De 23-jarige Al Azzouzi geldt als een serieus kandidaat, en hij wordt op de burelen in De Kuip dan ook 'hoog aangeschreven', zo is te lezen. 

El Azzouzi verdiende na het seizoen 2021/22 een transfer van FC Emmen naar Union Saint-Gilloise. Daar bleef hij slechts één jaar en deed hij voornamelijk dienst als invaller, alvorens Bologna hem oppikte. Voor die club, waar hij nog een contract heeft tot medio 2027, speelde hij tot dusver achttien wedstrijden in de Serie A

Feyenoord heeft onlangs contact opgenemen met de viervoudige international van Marokko (die weliswaar geboren is in het Nederlandse Veenendaal) en diens entourage. 'De Rotterdamse club liet in de positieve gesprekken die daarop volgden weten dat El Azzouzi als een beoogde optie binnen de club op de schaduwlijst staat', aldus 1908. 

Van een officieel bod is nog geen sprake, maar dat zou zomaar eens kunnen veranderen als Wieffer definitief vertrokken is naar Brighton. Dat lijkt volgens de laatste berichtgeving een kwestie van tijd. Bij Feyenoord zou El Azzouzi een voormalige ploegmaat van bij Union tegen het lijf lopen, in de gedaante van Bart Nieuwkoop.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.