Mbappé reageert na ophef rond Onana: "Hij mag mijn shirt hebben"

1 juli om 08:44

Kylian Mbappé tilt niet al te zwaar aan de ophef die is ontstaan rond een video waarin Amadou Onana uitsprak hem te zullen tackelen. Op de persconferentie in aanloop naar het duel tussen Frankrijk en België reageert de Fransman met een knipoog op de situatie.

De KBVB heeft zondag excuses gemaakt voor een video, waarin werd opgeroepen om het scheenbeen van Kylian Mbappé te 'tackelen'. Een clip van de Brusselse komiek Pablo Andres met middenvelder Amadou Onana (22) in de hoofdrol deed deze week de wenkbrauwen nogal fronsen buiten België. Onana zong daarin, weliswaar op verzoek, dat hij 'het scheenbeen van Mbappé zal tackelen'. Al snel werd de video offline gehaald en op de persconferentie van de Rode Duivels opende werden reeds verontschuldigingen aangeboden, en gesteld dat de video 'grappig bedoeld' was.

Mbappé zelf lijkt zich echter niet al te druk te maken over de ophef. Op de vraag of hij zijn shirt eventueel nog zou wisselen met Onana, geeft hij aan niet direct te weten waar het over gaat. Zodra de steraanvaller doorhad waar het over ging, schoot hij in de lach. “Ik heb er iets over gehoord. Ach, mensen spreken veel over mij, ik heb er helemaal geen problemen mee. Als hij na de match mijn shirt wil, kan hij het krijgen."