Modric boos op Makkelie na thriller tegen Italië: 'Voetbal is wreed'

Modric boos op Makkelie: 'Ik weet niet waar de scheidsrechter dat vandaan haalde'

25 juni om 08:10

Luka Modric is ontevreden over Danny Makkelie, die maandagavond de leiding had over Kroatië - Italië (1-1). De Nederlandse scheidsrechter kende maar liefst acht minuten blessuretijd toe, wat Italië in staat stelde in laatste minuut van de extra tijd alsnog de gelijkmaker tegen de touwen te schieten. De Kroaten zijn door het gelijkspel vrijwel zeker uitgeschakeld. 

"Ik weet niet wat ik moet zeggen", stamelde Modric na afloop van het duel bij HRT. "Voetbal is wreed, dat werd vandaag getoond." Dat er acht minuten langer gevoetbald werd, begrijpt Modric niet. "Ik weet niet waar de scheidsrechter acht minuten verlenging vond. We verdienden het niet om dit doelpunt tegen te krijgen. Maar als je ten onder moet gaan, dan maar op de manier van vandaag. Het is geen troost, voetbal is wreed."

Ook excuseerde Modric zich tegenover de fans van Kroatië. "We wisten dat ze achter ons stonden. We bedanken ze enorm en het spijt ons dat we niet gewonnen hebben. Theoretisch gezien kunnen we nog naar de achtste finales. Maar in de laatste wedstrijd in de 98ste minuut... Voetbal is wreed", herhaalde de routinier nogmaals. 

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.