Gent ziet Mokio (16) vertrekken naar Ajax, trots en teleurgesteld

Gent ziet Mokio (16) vertrekken: “Helaas, woog niet op tegen Amsterdams voorstel”

24 juni om 21:18
Laatste update: 24 juni om 21:42

Jorthy Mokio heeft definitief KAA Gent verlaten voor Ajax. Op deze manier is het Gent niet gelukt om de 16-jarige centrale verdediger langer aan zich te binden. Mokio tekent zijn eerste profcontract in Amsterdam. De Buffalo’s reageren zowel teleurgesteld als trots.

Gent vertelt over de transfer van Mokio naar Ajax. ‘KAA Gent heeft er de voorbije maanden alles aan gedaan om Mokio langer aan de club te verbinden. Helaas wogen die inspanningen niet op tegen het voorstel vanuit Amsterdam. Toch is onze club trots om een toptalent aan Ajax te kunnen afleveren en we wensen Jorthy alle succes’, deelt Gent via de officiële kanalen.

Gent sluit af door terug te blikken op de progressie van Mokio bij de Buffalo’s. ‘Sinds 2021 speelde Jorthy op het Buffalo Talent Center, waar hij snel progressie maakte. In april dit jaar stond hij als 16-jarige aan de aftrap tegen STVV. Daarmee werd hij de op twee na jongste debutant in de geschiedenis van de Belgische eerste klasse. Mokio stond op de radar van alle Europese topclubs’, besluit Gent.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.